Amsterdamsestraatweg 489 3553 ED UTRECHT Netherlands 0(031)30-2437685

Ed van Eeden (Nijmegen 12-6-1957), Nederlands schrijver, vertaler en journalist. In 2000 verscheen de thriller Dossier jeugdbende, zijn eerste politieroman, tevens het eerste deel van de reeks DISTRICT NOORD (speelt in Utrecht-Noord, waar Van Eeden zelf ook woont). In 2001 verschenen deel 2 en 3: Dossier gifmoord en Dossier vrouwenhandel, in 2002 deel 4, Zwarte Lotto. De hoofdpersoon van deze reeks is inspecteur Fons Snetlage, die met zijn zogenaamde flexteam ingewikkelde zaken weet op te lossen. Van Eeden laat zich voor zijn politieromans altijd uitgebreid adviseren door wetenschappers en (ex)functionarissen van de politie.

Hij debuteerde als romanschrijver met De vogelspin (1999), een roman met thrillerelementen. Zijn tweede roman, Liefste litteken (2003), gaat over de worstelingen binnen een liefdesrelatie. meer over zijn romans

Ed van Eeden studeerde Nederlands, filosofie en Algemene Literatuurwetenschap. Tijdens zijn studie vervulde hij een vijftigtal verschillende baantjes om in zijn levensonderhoud te voorzien. Sinds 1989 werkt hij als freelance (literair) journalist, publicist en vertaler (o.a. van Amin Maalouf en John Updike). Hij was tevens werkzaam bij Boekblad en is een van de tekstschrijvers van Ook dat nog! (KRO). Onder het pseudoniem Steven Klamm maakte hij een reeks griezelboeken voor kinderen.
Van Eeden publiceert ook regelmatig over sport en het schaakspel (vaste schaakrubriek in het blad Management Team). Hij is voorzitter van de Utrechtse schaakclub Oud Zuylen.

11 Responses so far.

 1. Marc van Rossum du Chattel says:

  Ha Ed,

  We spraken elkaar vandaag op de gang in ons pand. Je beloofde me een linkje te sturen naar hoe ik word-bestanden kan omzetten, naar e-bookbestanden.

  Dank en groet,
  Marc vRdCh

 2. Youri Gerritse says:

  Hoi Ed,

  Hoe is het ermee? Al weer lekker begonnen met het nieuwe seizoen? Ik heb je mooie internetpagina bekeken. Leuk om al die boekken van Baantjer te zien. Ik ben benieuwd naar je boek van VanOord over de baggerwerkzaamheden in Dubai. Is het boek al gedrukt? En zou ik een exemplaar kunnen kopen? Of is het boek alleen voor VanOord bestemd? Zoals je wellicht weet werk ik bij Besix, een aannemersbedrijf. Op dit moment ben ik betrokken bij het project ‘Amazonehaven’ (op de Maasvlakte) wat Besix samen doet met VanOord. Als je wilt kan ik een aantal mooie foto’s van het project naar je e-mailen. Ik hoor graag van je !

  Groetjes Youri

 3. Ha Ed,

  Hoe is het?
  Ik wil graag even met je in contact komen, want las over je Straatnieuws-activiteiten in Utrecht.

  groet,

  Marij Bertram (06 – 46175700)

 4. joan schoemaker says:

  ik ga mijn boekbespreking op school doen, van een boek van u. het boek op kamp van debbie hogewind. hoe bent u aan die naam gekomen????? hoe komt u aan al die paarden verhalen, door wat wordt u geinspireerd??? rijd 1 van uw kinderen????
  groet joan schoemaker

 5. nickvoetman says:

  geachte meneer

  ik heb u boek gelezen en zou graag wat meer over u willen weten voor mijn boekverslag. want ik vond het een heel mooi boek en had hem al snel uitgelezen
  alvast bedankt
  nick voetman

 6. Thoma Adelaar says:

  Dag Ed,
  Ik zou je graag wat vragen en heb inmiddels geprobeerd je te bellen op het nummer dat op deze website staat, maar kon je helaas niet bereiken. Omdat ik geen ´gewoon´ mailadres kan vinden probeer ik het even op deze manier.
  Misschien zou je even contact met mij op willen nemen?
  Je kunt me bereiken op nummer: 030-2292538

  Alvast hartelijk dank
  Thoma Adelaar
  (eigenaresse Literaire Boekhandel Lijnmarkt)

 7. Beste Ed van Eeden,

  Ik zag uw naam verschijnen bij Bob de straatkat. Heeft u de vertaling gedaan ? Zo ja, kunt u mij zeggen wie deze drukt.
  Dank u

  Met vriendelijke groeten en prrr van de katten :-)

  Viv van De Poezenshop

 8. Rudy Schreijnders says:

  Bent u de auteur van Wisecracks, oneliners en wijsheden? Zo ja, dan heb ik een vraag voor u. In uw literatuur neemt u Rudy Kousbroek op, maar hij komt niet voor in het register. heeft u iets van hem in uw boek geciteerd?

 9. belinda augustinus says:

  Geachte meneer van Eeden,

  ik ben belinda augustinus en ik woon in de ruit, een sociale arbeiderswijk in Venlo. In deze goedkopere huurwoningen wonen vele die van een minimum rondkomen. Ruim 60% van de 350 huishoudens leven van de voedselbank en zitten in bewindvoering. Daarnaast zijn er anderstaligen en kinderen met een rugzak (speciaal onderwijs).
  De meeste hebben persoonlijke en financiële problemen daardoor zijn ze geen lid van de reguliere bibliotheek. Boeken kopen gaat al helemaal niet. Daarom hebben wij een kleine thuisbibliotheek, gewoon bij ons in de gang, laagdrempelig, om deze kinderen en volwassenen toch de kans te bieden te lezen, te dromen, te reizen, te leren. Aan u de vraag of u een boek of boeken wilt doneren aan deze bibliotheek.
  Als u een beeld wilt hebben wie we zijn en wat we tot nu toe in deze wijk hebben gedaan geef ik u de volgende youtube link: VenloDroom aflevering 1,3 en 6 ziet u mijn man theo augustinus uitleg geven.
  De bibliotheek wordt ook toegelicht in het schrijversblog van Annie van Gansewinkel: http://annievanganzewinkel.blogspot.nl/2013/10.
  De bibliotheek heeft ook een facebook account: bibliotheek de ruit.

  Hopend op positief bericht verblijf ik,

  belinda augustinus
  kaldenkerkerweg 153
  5915 AB VENLO

 10. Carlijn van Ravenstein says:

  Beste Ed van Eeden,

  Wellicht weet u dat op zondag 3 november de Culturele Zondag in Utrecht in het teken staat van boeken en voorlezen? Door de hele stad zijn allerlei programma’s rond dit thema (www.culturelezondag.nl).
  Een van die programma’s is een literaire quiz in de Winkel van Sinkel, waarbij teams tegen elkaar strijden om met name de eer, en een boekenpakket. Er zijn 3 quizen, 1 voor kinderen en 2 voor volwassenen. Ik zoek voor de 2 quizen voor volwassenen nog 3 teamcaptains.
  Antoine Croné, quizmaster die dag, gaf mij als tip om u hiervoor te benaderen. Ik zou u graag willen vragen of u van 16.00 – 16.25 op 3 november als teamcaptain aan deze literaire quiz zou willen deelnemen?

  Ik hoor graag van u,
  met vriendelijke groet,

  Carlijn van Ravenstein | Producent Culturele Zondag ‘Op bezoek bij het
  boek’ 3 november 2013

 11. Astrid says:

  Wil meneer Ed van Eeden nooooit meer van die nare modewoorden gebruiken als hij een mooi en goed boek vertaalt?
  Dus niet “het boeit me niet”, als hij bedoelt “het interesseert me niet”. (Bob de straatkat)

Leave a Reply